Hoteluri superbe din Turcia

în Turcia găsesti mix-ul perfect între est și vest, între cultura est europeană și cea din Asia de vest. Chiar dacă majoritatea orașelor sunt cosmopolitane, nenumărate zone rurale păstrează încă vechile tradiții și obiceiuri. Atunci când vizitezi această țară nu uita de obiceiurile lor în ceea ce privește eticheta vestimentară.

Vacanța perfectă

Turcii sunt foarte prietenoși și dacă faceți rost de o invitație la cafea sau ceai turcesc într-o casă locală, va fi o experiență unică!

În afara orașelor mari, nu foarte mulți vorbesc limba engleză în Turcia. Dar vestea bună este că limba turcă nu este greu de învățat – literele sunt asemănătoare cu alfabetul roman.

O răsfoire rapidă de expresii de pe Google sau un mic ghid pe care să îl ai mereu la tine îți vor fi de mare ajutor.

Mai jos ai o selecție de hoteluri renumite care îți vor uimi așteptările atunci când vine vorba de un resort de lux.

1. Resort Xanadu Island, Akyarlar

Acest hotel de 5 stele se află pe coasta de Vest a Turciei și este renumit pentru peisajele verzi de care dispune. Este situat pe o peninsulă privată, înconjurat de grădini superbe și de apa perfect albastră a Mării Egee.

Toate vilele și camerele de aici au vedere la mare și sunt construite pe stânci dispunând de piveliști uimitoare ale insulelor din jur și devenind locația perfectă pentru un sejur liniștit într-o locație de lux.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

2.  The Blue Bosphorus, Gundogan

Acest loc este perfect înconjurat de Marea Egee și vegetația specifică care îl fac să devină oaza perfectă de liniște și pace. Este situat la 25 km de centrul Bodrum și la 50 km de aeroport.

Dacă ai nevoie de un loc unde să te pierzi în natură și să ai cam tot ce ți-ai putea dori de la un hotel, acesta este locul. Pe lângă nenumărate piscine, resortul are și club propriu și nenumărate restaurante.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

3.  Baia Bodrum, Gundogan

Baia Bodrum se află la 19 km de centrul din Bodrum și la 48 km de aeroport. Are o capacitate de 228 camere pe o întindere de 30.000 m².

Aici găsești cam tot ce ți-ai imagina de la saună, baie turcească, spa, masaj și multiple piscine și un Aqua Park.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

4. Munamar Beach Residence, Icmeler

Munamar Beach Residence este situat pe celebra coastă a Mării Egee, la 60 m de plaja Içmeler, 8 km de Marmaris, 200 m de centrul Içmeler și 100 km de aeroportul Dalaman. 

Hotelul dispune de restaurante, sală de fitness, centru spa, librărie, beach bar, coafor și nenumărate zone de entertainment.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

5. Cocos The Club, Ortakent

Acest hotel cu vedere la mare este situat într-un golf superb din Bodrum, pe o plajă privată. Este înconjurat de măslini și copaci de Eucalipt și are nenumărate piscine exterioare, un centru spa și camere spațioase cu vedere la mare.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

Pe listă mai putem trece și Resort Royal Arena din Bodrum și Costa Bitezhan tot din Bodrum.

Turcia este astfel o zonă dorită de mulți turiști care doresc vacanțe de lux la prețuri accesibile și locul unde ai o gamă largă de servicii, toate în confortul hotelului tău.

3 stațiuni renumite din Bulgaria despre care trebuie să știi mai mult

Această mică țară balcanică este una dintre diamantele din Europa de Est. Aici se găsesc domenii culturale iconice: munții Balcani, Rila, Pirin și Rodopi, care fac un decor perfect pentru orașele tradiționale ale Bulgariei. Aceste orașe sunt bogate în moșteniri culturale, iar munții sunt un paradis al turistului pasionat de sporturile de iarnă și nu numai.

De-a lungul țărmului litoral al Mării Negre plajele de nisip flanchează țara, iar stațiunile cosmopolite de pe litoral distrează turiști străini și interni în fiecare an. Uite top 3 locuri pe care să nu le ratezi dacă ajungi aici în următoarea ta călătorie.

1. Bansko

Bansko, Bulgaria

Orașul Bansko este un fel de Mecha în materie de ski atunci când vorbim de Bulgaria. Orașul Bankso, în sudul Bulgariei, este așezat la poalele Munților Pirin, al căror vârf atinge 2914 de metri. Este situat convenabil la numai 160 km de capitala Sofia.

Ski

Bansko Ski Resort este, de asemenea, creditat cu cel mai lung sezon de schi din Bulgaria. În mod regulat, concurează cu stațiunile din Franța și Elveția pentru schiurile de înaltă calitate, la prețuri mai mici decât cele din Alpi.  

Viață de noapte

Stațiunea și orașul în sine au nenumărate restaurante de schi și opțiuni de viață de noapte și există chiar spa-uri de clasă mondială care se pot admira atunci când vizitatorii nu sunt pe pârtie.

Jazz

În fiecare an, orașul deține Festivalul anual de jazz din Bansko, care atrage participanți internaționali și artiști celebri bulgari.

2. Varna

Varna, Bulgaria

Varna este al treilea cel mai mare oraș al Bulgariei și cel mai sofisticat oraș de pe litoral.  

Istorie

Ca și alte orașe din Bulgaria, Varna este, de asemenea, cufundată în istorie. Muzeul de Arheologie din Varna are exponate impresionante de aur, cu cel mai vechi aur din lume, care a fost obținut din zonă.

Cultură

Pe de altă parte, băile romane reprezintă o atracție la fel de mare,fiind foarte populare aici.Alte repere strălucitoare, punctate în jurul orașului, dau viață istoriei lungi a lui Varnas. Printre acestea se numără Opera Barocă și Catedrala Adormirii Maicii Domnului.

Plaje

Există trei plaje principale care sunt frecventate în zonă. Acestea oferă tot ce ți-ai putea dori pe plajă, cum ar fi restaurantele și barurile de pe litoral, sporturile de aventură și șezlongurile. Shopping, cazare și tratamente spa se găsesc la clasă mondială aici, iar limba engleză este larg vorbită în afara limbii locale.

3. Nesebar (Perla Mării Negre)

Nesebar, Bulgaria

Nessebar este cunoscut pentru ruinele sale frumoase și plajele superbe. Partea antică a orașului este situată pe o insulă legată de continent de o șosea îngustă, construită de om, și dă dovadă de ocupație de către o varietate de civilizații diferite pe parcursul existenței sale.

Religie
Multe biserici care rămân sunt în mare parte ruine, dar totuși o bucurie de explorat. Cele mai renumite biserici din oraș includ Biserica Sf. Stefan care datează din secolul al XI-lea și Biserica lui Hristos Pantocrator, care a fost creată în secolul al XIII-lea. Ultimul fiind un mare exemplu de arhitectură medievală, deoarece este foarte bine conservat.

Plaje
Dincolo de istorie, vizitatorii frecventează zona pentru plajele sale de-a lungul coastei Mării Negre. Se numește deseori „Perla Mării Negre”. Ca atare, este o destinație populară la malul mării. Plaja cea mai impresionantă este Sunny Beach, dar poate fi destul de aglomerată în sezonul de vârf.