3 orașe din Romania în care să petreci de Halloween

România poate fi locul perfect pentru petrecerea Halloween-ului, deoarece  este cunoscută sub numele de Tărâmul lui Dracula. Deci, dacă intenționați să petreceți Halloween-ul din acest an în România, alegeți unul dintre orașele de mai jos, puneți pe voi un costum înfricoșător și petreceți cu alți vampiri, fantome sau zombi!
 
De-a lungul anilor, numeroși turiști neînfricați au mers în Transilvania pentru a sărbători Halloween-ul cu petreceri de costume, povestiri și actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula. În timp ce unii români sarbatoresc Halloween-ul pe 31 octombrie, Noaptea de Sf.Andrei (30 noiembrie) este momentul în care usturoiul este prezentat ca o formă de protecție împotriva fantomelor – un act tradițional superstițios care este încă practicat astăzi. Uite care sunt cele 3 orașe care promit turul casei lui Dracula, petreceri tematice sau alte evenimente special amenajate să includă tematica de Halloween.


Brașov, Castelul Bran

Castelul Bran, Brașov


Halloween este o ocazie specială în locuri precum castelul gotic Bran, lângă Brașov, în Transilvania. Branul este adesea asociat cu prințul Vlad Tepes din secolul al XV-lea (1431-1476), inspirația pentru Dracula lui Bram Stoker. Este greu de știut dacă prințul a domnit peste Castelul Bran, dar se poate afirma că a fost dus la Castelul Bran și închis timp de două luni.
Dacă ajungi aici în această perioadă vei avea parte de o experiență autentică, localnicii organizând tururi speciale ale orașului și castelului. Vei găsi o mulțime de suveniruri și pentru prietenii tăi care nu ajung aici și vei degusta din delicioasele preparate specifice ale localnicilor.
Dacă ai văzut Castelul Bran dar vrei să extinzi experiența de Halloween, poți merge la nenumăratele petreceri care se organizează în Brașov în această perioadă.
Pentru oferte de cazare în Brașov, vezi selecția de hoteluri și pensiuni aici. 


Sighișoara

Sighișoara, RomâniaSighișoara este un oraș cu o istorie puternică și o arhitectură care se potrivește perfect în tematica de Halloween.
Gustă atmosfera locală care se încadrează perfect în istoria misterioasă din spatele lui Dracula. Există o mulțime de clădiri cu arhitectură impresionantă și dacă ajungi aici nu uita să vizitezi Cetatea Medievală din Sighișoara.Există chiar Festivalul de Halloween din Sighișoara, unde biletul la eveniment  include o cină delicioasă tradițională, un spectacol magic și evenimente excelente, oferindu-vă o experiență cu adevărat memorabilă.

Petrecerile de Halloween de aici sunt de obicei găzduite în interiorul unui hotel medieval situat chiar în inima cetății medievale din Sighisoara. Clădirea datează din 1520 și a intrat în patrimoniul românesc, precum și în patrimoniul mondial UNESCO.
Vezi oferte de cazare în Sighișoara, vezi selecția de hoteluri și pensiuni aici.


Cluj-Napoca

Castelul Banffy, BonțidaLa fel ca în Sighișoara, în Cluj-Napoza vei avea parte de decorul autentic transilvănean. O mulțime de castele și cetăți sunt deschise pentru public atât în oraș cât și foarte aproape de oraș. O mulțime de festivaluri de muzică au loc aici și clujenii sunt cunoscuți pentru petrecerile pe care le organizează. Castelul Banffy este un must see dacă ajungi aici.
Vezi oferte de cazare în Cluj-Napoca, vezi selecția de hoteluri și pensiuni aici.

3 stațiuni renumite din Bulgaria despre care trebuie să știi mai mult

Această mică țară balcanică este una dintre diamantele din Europa de Est. Aici se găsesc domenii culturale iconice: munții Balcani, Rila, Pirin și Rodopi, care fac un decor perfect pentru orașele tradiționale ale Bulgariei. Aceste orașe sunt bogate în moșteniri culturale, iar munții sunt un paradis al turistului pasionat de sporturile de iarnă și nu numai.

De-a lungul țărmului litoral al Mării Negre plajele de nisip flanchează țara, iar stațiunile cosmopolite de pe litoral distrează turiști străini și interni în fiecare an. Uite top 3 locuri pe care să nu le ratezi dacă ajungi aici în următoarea ta călătorie.

1. Bansko

Bansko, Bulgaria

Orașul Bansko este un fel de Mecha în materie de ski atunci când vorbim de Bulgaria. Orașul Bankso, în sudul Bulgariei, este așezat la poalele Munților Pirin, al căror vârf atinge 2914 de metri. Este situat convenabil la numai 160 km de capitala Sofia.

Ski

Bansko Ski Resort este, de asemenea, creditat cu cel mai lung sezon de schi din Bulgaria. În mod regulat, concurează cu stațiunile din Franța și Elveția pentru schiurile de înaltă calitate, la prețuri mai mici decât cele din Alpi.  

Viață de noapte

Stațiunea și orașul în sine au nenumărate restaurante de schi și opțiuni de viață de noapte și există chiar spa-uri de clasă mondială care se pot admira atunci când vizitatorii nu sunt pe pârtie.

Jazz

În fiecare an, orașul deține Festivalul anual de jazz din Bansko, care atrage participanți internaționali și artiști celebri bulgari.

2. Varna

Varna, Bulgaria

Varna este al treilea cel mai mare oraș al Bulgariei și cel mai sofisticat oraș de pe litoral.  

Istorie

Ca și alte orașe din Bulgaria, Varna este, de asemenea, cufundată în istorie. Muzeul de Arheologie din Varna are exponate impresionante de aur, cu cel mai vechi aur din lume, care a fost obținut din zonă.

Cultură

Pe de altă parte, băile romane reprezintă o atracție la fel de mare,fiind foarte populare aici.Alte repere strălucitoare, punctate în jurul orașului, dau viață istoriei lungi a lui Varnas. Printre acestea se numără Opera Barocă și Catedrala Adormirii Maicii Domnului.

Plaje

Există trei plaje principale care sunt frecventate în zonă. Acestea oferă tot ce ți-ai putea dori pe plajă, cum ar fi restaurantele și barurile de pe litoral, sporturile de aventură și șezlongurile. Shopping, cazare și tratamente spa se găsesc la clasă mondială aici, iar limba engleză este larg vorbită în afara limbii locale.

3. Nesebar (Perla Mării Negre)

Nesebar, Bulgaria

Nessebar este cunoscut pentru ruinele sale frumoase și plajele superbe. Partea antică a orașului este situată pe o insulă legată de continent de o șosea îngustă, construită de om, și dă dovadă de ocupație de către o varietate de civilizații diferite pe parcursul existenței sale.

Religie
Multe biserici care rămân sunt în mare parte ruine, dar totuși o bucurie de explorat. Cele mai renumite biserici din oraș includ Biserica Sf. Stefan care datează din secolul al XI-lea și Biserica lui Hristos Pantocrator, care a fost creată în secolul al XIII-lea. Ultimul fiind un mare exemplu de arhitectură medievală, deoarece este foarte bine conservat.

Plaje
Dincolo de istorie, vizitatorii frecventează zona pentru plajele sale de-a lungul coastei Mării Negre. Se numește deseori „Perla Mării Negre”. Ca atare, este o destinație populară la malul mării. Plaja cea mai impresionantă este Sunny Beach, dar poate fi destul de aglomerată în sezonul de vârf.